donderdag 3 november 2011

De eerste vermoeiende week achter de rug!!

30-oktober-2011

Na een week op de Regina Maris zijn we aangekomen in Cherbourg, een mooi haventje in Frankrijk. Het is snel gegaan maar er is zeker niet weinig gebeurd.

Het begon allemaal op zondag toen ik aan boord ging in Amsterdam. Na de afscheidsetentjes de laatste keer dit doen en de laatste keer dat doen was ik er helemaal klaar voor. Samen met mijn broertje, vader en moeder reed ik op zondag 23 oktober naar de Java kade. Ik had makkelijk kunnen fietsen maar met mijn bagage was dat niet al te makkelijk geweest. Eenmaal aangekomen zei iedereen elkaar heel vrolijk gedag en werd er zelf veel geknuffeld ook al had ik mijn medereizigers nog maar een weekeindje gezien. Dan heb je natuurlijk ook nog het afscheid, dat toen nog niet zo zwaar was aangezien ik donderdag iedereen weer zou zien.
Toen alle ouders etc. van boord waren konden we beginnen met de voorbereiding van ons avontuur. Zo hebben we 4800 kilo aan eten op het schip gebracht, alles opgeruimd en zeewaardig gemaakt. Terwijl we allemaal verlangden naar wat ons te wachten staat.
Donderdag 27 oktober half 10 was het dan zo ver we vertrokken naar IJmuiden samen met een hoop media en familie. En in IJmuiden vetrokken we dan echt na een emotioneel afscheid. Eenmaal op zee kon het nieuwe leven z’n gangetje gaan. Dat is zwaar en vermoeiend ook al vaarden we voornamelijk met de motor. Ik moest namelijk zeilen, koken, opruimen en nog veel meer, niet alleen overdag maar ook ‘s nachts. Ik heb namelijk wacht van 4 tot 8 AM en van 4 tot 8 PM. Donderdagavond ben ik meteen over mijn nek gegaan, maar alsnog was alles super mooi, gezellig en leuk.
Zaterdag heeft de kapitein ervoor gekozen om naar Cherbourg te gaan omdat we alleen maar tegenwind hadden. Ik had mazzel om een uur of 7/8 was de haven in zicht, wat zag dat er mooi uit.
Inmiddels heb ik al een rondleiding in Cherbourg gegeven en heb ik mijn eerste lessen gehad.

Natuurlijk heb ik de afgelopen week ook een boel geleerd. Vanzelfsprekend het zeilen, waarvan ik nu een klein beetje weet hoe en wat je moet doen. Ook ben ik veel te weten gekomen over Cherbourg, dit had ik makkelijk thuis kunnen doen, maar ik denk niet dat ik het dan zou onthouden. Nu vind ik het ook daadwerkelijk interessant omdat ik het zelf in de werkelijkheid zie. Verder heb ik nu al een beetje meer leren doorzetten want wat is dit zwaar.
Inspiratie is er altijd en overal, zo ook hier. Ik hou bijvoorbeeld erg van tekenen en andere creatieve bezigheden maar de afgelopen tijd heb ik dat vrijwel niet gedaan, nu ben ik weer begonnen met het natekenen van Cherbourg. Omdat ik het leuk vind en omdat ik er misschien later iets mee wil gaan doen. Verder zie ik allemaal beroepen die voor mij onbekend waren en die mij wel wat lijken.

Kortom tot nu toe is het allemaal hartstikke leuk en ik weet zeker dat ik een hoop ga leren.

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fjeugdjournaal.nl%2Fitem%2F307743-klaslokaal-op-zee.html&h=GAQEPNAjrAQE0_bzNhDfm1LFvDCtZaJ2EIvDaM5kdDxYPTQ


http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DIDtvT3ItqTA&h=1AQGkxtOZAQGQXBGmuzaGYFR4iJi0hRYgnVJl35_GX-jOCQ


http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.hartvannederland.nl%2Fnederland%2F2011%2Femotioneel-afscheid-van-zeilende-leerlingen%2F&h=NAQG3-XVmAQHBRrj_WDLKd_rp-PJz_WW3HP2uHcxu9actPw

Geen opmerkingen:

Een reactie posten